TARİHÇEMİZ

15.03.2019 708

A-OKULUN TARİHÇESİ      :

Beyşehir Yeni Mahalle sakinleri 1967 yılında, aralarında Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurma kararı almışlar ve aynı yıl derneği kurarak faaliyete geçmişlerdir. İşbaşına geçen yönetim kurulu 1967 yılında ilçenin batı kesiminde yer alan Yeni mahallede belediyeye ait 2.641m2 yeri okul arsası olarak satın almıştır. Arsanın bedeli tamamen halkın katkılarıyla karşılanmış olup bu faaliyetlere Merkez İlkokullarındaki öğretmenlerden Hasan ÜLKER, Celal GÜLÇELİK, İsmail TAŞ, Kazım GÜR, Mehmet KARAN ve Nuh YETER önderlik etmiştir.

Dernek 6-7 yıl süreyle bitmek bilmeyen çalışmalarından sonra okulu yaptırma kararı almış ve 1974 yılı baharında inşaata başlanmıştır. İnşaat yapımında tamamen Milli Eğitim Müdürlüğünün plan ve projelerine uyulmuş ve 1. kat 1974 yılında bitirilmiştir. Binanın 2. katı 1975 yılında tamamlanmıştır.

Sobalı ısıtma ile binanın her katında 5 dershane ve bir idare odası, bodrum katında 2 küçük oda mevcuttur. Okulun WC si ana binadan ayrı olarak gayri muntazam yapılmıştır.

Okul eğitim öğretime 1975 yılında bir müdür 5 öğretmen ve 218 öğrenci ile normal öğretim olarak başlamıştır. Bu bina 2000 yılına kadar hizmet vermiştir. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması ve İlkokulların İlköğretime dönüşümü nedeniyle bina yetersiz gelmiş okul bahçesine ikinci bir binanın yapılmasına karar verilmiştir.

1998 Yılında 22 derslikli okul binası olarak temeli atılmış ve 2000-2001 öğretim yılı başında kaloriferli ısıtma olarak hizmete girmiştir. Eski bina ise müstakil Anaokuluna dönüştürülmek üzere 4 dersliği yıkılarak restore edilip 2002 yılında adını Cumhuriyet Anaokulu alıp hizmete girmiştir.

Bu binamızda : 24 derslik, 1 arşiv, 2 idare odası , 1 öğretmenler odası, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane ve 1 araç odası vardır. Ayrıca her katta kız-erkek ayrı ayrı olmak üzere WC ler mevcut olup, bodrum katta okul kooperatifi bulunmaktadır.

ÇOK AMAÇLI SALON:

150-200 Kişi kapasiteli olup yaptırılan sahne ile her türlü toplantı ve gösteri yapmaya uygundur. Salonda TV, bilgisayar, projeksiyon ve ses düzeneği vardır. Elverişsiz hava koşullarında beden eğitimi dersleri de yapılabilmektedir.

OKULUN İSMİNİN VERİLMESİ:

Okul inşası (Eski bina) Cumhuriyetin 50. Yılında başlandığı için okulun adı CUMHURİYET olarak verilmiştir.

B-OKULUN ÖZELLİKLERİ: Karma-gündüzlü.

A-KADROLU ÖĞRETMEN SAYISI          : 28